Orthodontie

stoel
 • Perfecte resultaten
 • Betalen in termijnen
 • Veel verschillende soorten
 • De specialist voor beugels
 • Vergoeding verzekering
 • Ook voor volwassenen

Ja, stuur mij meer info over orthodontie!

Een perfecte lach, wie wil dat nou niet?

Om dit te bereiken is het plaatsen van een beugel vaak de meest effectieve oplossing. De orthodontisten bij Vink Dental zijn specialist als het gaat om de perfecte lach. Met 30 jaar ervaring op het gebied van esthetische tandheelkunde, zorgen wij voor een mooie lach én een goed functionerend gebit. Ook tijdens het dragen van een beugel. Vink Dental is namelijk een van de weinige aanbieders in Nederland van de onzichtbare beugel.


Wanneer ga je naar de ortho?

Wanneer je tanden scheef of te ver naar voren staan, of wanneer je te weinig of juist te veel ruimte in je gebit hebt, helpt een orthodontist dit te corrigeren. Naast de esthetische redenen, zorgen slechte tandposities ook voor ongemakken en kan het gevolgen hebben voor je gezondheid. Denk hierbij aan ernstige schade van het tandvlees, vergroeide kaken tot zelfs een asymmetrisch gezicht. Ook zorgen scheve of vooruitstekende tanden zorgen sneller voor schade, bijvoorbeeld wanneer je valt.

De voornaamste reden om naar de ortho te gaan is dan ook je (toekomstige) gezondheid. Maar, slechte tandposities hebben ook effect op je zelfverzekerdheid. Misschien durf je minder snel te lachen of ben je je continu bewust van je gebit. De orthodontist helpt je hiervan af.

Dit is orthodontie

Orthodontie is een specialisme dat zich richt op het verbeteren van de stand van de tanden in de kaken. Naast het rechtzetten van tanden houdt een orthodontist zich ook bezig met het beïnvloeden van de kaakgroei zodat er passend gelaat ontstaat.

Onzichtbare beugels

Orthodontie en leeftijd

Een behandeling bij de orthodontist is voor alle leeftijden geschikt. Bij Vink Dental behandelen we zowel jeugdige patiënten als volwassenen. Slechte tandposities komen namelijk bij alle leeftijden voor en kunnen in de meeste gevallen met een beugel worden gecorrigeerd. Voorwaarde hierbij is wel dat je gebit in een goede conditie verkeert en altijd goed is onderhouden. De meest gunstige leeftijd voor een behandeling bij jeugdige patiënten is tussen de tien en vijftien jaar, omdat de kaakgroei dan nog in volle gang is en omdat er gemakkelijker ruimte vrij te maken is tijdens het wisselen van het melkgebit. De onzichtbare beugel is pas te gebruiken vanaf 14 jaar oud.


Orthodontie voor volwassenen

Ook voor patiënten vanaf 18 jaar is het plaatsen van een beugel mogelijk. Tanden zijn namelijk je hele leven te verplaatsen. Wist je dat meer dan 25% van de patiënten bij de orthodontist volwassen is?
Of een beugel geplaatst wordt, hangt af van de volgende factoren:

 • De kwaliteit van de tanden en het tandvlees.
 • De conditie van het kaakbot en het weefsel waarin de tanden vastzitten.

Neem snel contact met ons op!

Contact

Wanneer kies ik als volwassene voor orthodontie?

De redenen om voor orthodontie te kiezen wanneer je volwassen bent, lopen meer uiteen dan de keuze bij een jeugdige patiënt. Waar het bij een jeugdige patiënt met name draait om de preventie van toekomstige problemen, gaat het bij een volwassene voornamelijk om het corrigeren van de huidige situatie.

Je kiest bijvoorbeeld voor orthodontie als je:

 • Een brug of implantaat wilt laten plaatsen, maar enkele tanden niet op de juiste plek staan.
 • Tanden of kiezen mist en het gat ertussen wilt verkleinen.
 • Pijn of hinder ondervindt van verkeerd gegroeide tanden, bijvoorbeeld bij het kauwen van voedsel of wanneer je regelmatig tandenknarst of -klemt.
 • Een tand in het verhemelte hebt die nooit of deels is doorgekomen.
 • Een tand of kies hebt die niet meer te redden is en het gemis hiervan wilt opvullen door andere tanden te verplaatsen.
 • Last hebt van snurken of slaapapneu.

Hoe gaat de orthodontist van Vink Dental te werk?

Wanneer je een beugel nodig hebt, vindt er eerst een intakegesprek plaats. Hierbij kijken we samen naar jouw situatie, het gewenste resultaat en welk type beugel het beste bij jou past. Vervolgens vindt er een uitgebreid onderzoek plaats en stelt de orthodonist een behandelplan op. Daarna wordt de beugel geplaatst en controleren we eens per twee of drie maanden zowel de voortgang als de staat van de beugel.


Intake.

Tijdens het intakegesprek bekijken we de situatie van je gebit. We leggen je precies uit wat we gaan doen tijdens de behandeling en er is ruimte voor al je vragen. Ten slotte bespreken we de behandelduur en –prijs.


Afdrukken.

Na een uitgebreid onderzoek en eventuele foto’s en afdrukken van je gebit zal na een aantal dagen het behandelplan klaar zijn.


Beugel plaatsen.

Je nieuwe beugel is klaar. We plaatsen de beugel en stellen deze af. Elke 2 of 3 maanden kom je langs voor een controle.


Eindcontrole.

Wanneer de aangegeven periode is afgelopen kom je langs voor de eindcontrole en bekijken we of het resultaat naar wens is.


Neem snel contact met ons op!

Contact

Over Vink Dental

Vink Dental is de specialist op het gebied van orthodontie. Al decennialang professionaliseren wij onze dienstverlening voor de beste resultaten. Door gebruik te maken van de meest moderne technieken, de meest hoogwaardige materialen en de nieuwste innovaties biedt Vink Dental onderscheidende tandzorg.

Er is vrijwel altijd een kliniek van Vink Dental bij je in de buurt. Met onze hoofdvestiging in Waalre (bij Eindhoven) en klinieken in Maastricht, Amstelveen, Tilburg en Groningen zijn we altijd in staat je snel te helpen.

Onze contactinformatie


Locaties Clearbraces

Openingstijden:
Ma t/m Vr 08.00 tot 17.30
Za 09.00 tot 16.00 (Alleen locatie Waalre)

Waalre is ook op zaterdag geopend.

Neem direct contact op

040 2216666

Onze locaties


Veldhoven
Bastion 30
5509 MJ Veldhoven